Kommende Projekter

Vores dirigent – Jesper Ryskin – beskriver herunder KUSO’s kommende projekter for 2018-2019 sæsonen.

Sommer 2019

Hvor efterår 2018 og forår 2019 projekter fokuserede på kammer musik elementer, og henholdsvis strygere og blæsere, vil sommer projektet samle det hele og frigøre orkesteret fulde potentiale opnået gennem arbejdet med de forskellige dele som gør et symfoni orkester fantastisk.

Koncerten kommer til at bestå af to dele, med hver sin styrke.

Den første halvdel består af Tchaikovskys “Festival Overture on the Danish National Anthem”. Denne ouverture spilles sjældent, men minder lidt op den pompøse 1812 ouverture, i en mere kontrolleret udgave. Ouverturen er basalt set en stor variation over den danske konge sang “Kong Christian Stod Ved Højen Mast”, og blev skrevet som en gave til den danske Prinsesse Dagmar, da hun skulle giftes med den kommende Russiske Zar – Alexander den 3.

Tchaikovsky mente selv værket var bedre end 1812-ouverturen, men en del fremførelser blev annulleret fordi han forsøgte at inkludere den russiske national melodi i mol.
Grundet til at værket ikke er med i det generelle danske repertoire – på samme måde som Rule Britannia er det for britterne – må være fordi det er en russisk komponist der står bag.

Den anden halvdel af koncerten er et af de mest elskede symfoniske værker i det 22 århundrede: Sibelius 2. symfoni.
Symfonien er en svær opgave, men det har været vores mål at spille den lige siden jeg startede som dirigent i KUSO. Men vi ville gerne vente indtil vi følte os klar, og det gør vi nu.

Ved sommer projektet 2019 er der gået 3 år, og vi tør nu spille dette fantastiske værk som er både ekstremt lyrisk, ekstremt romantisk, meget hurtigt og svært (3. sats), og har en af de måske største opbygninger i musikkens historie (4. sats), hvilket giver lidt modstykke til Ravels Bolero.

Symfonien konkluderer et meget ambitiøst program for et hvilken som helst symfoniorkester, og kommer til at kræve al vores energi og opmærksomhed. Men det vil også give nogle musikalske oplevelser til medlemmerne på et niveau de ikke har været klar til at nyde indtil nu.

Jesper Ryskin

Kommende koncerter

15. Marts

17. Marts

19. Marts

Læs mere

 

Ledige pladser

Vi har i øjeblikket plads til:
Horn
Basuner
Strygere
Se mere