Næste koncert – Forår 2019

Rodrigo: Concierto de Aranguez
Schumann: 3. symfoni

Koncerter:
17. Marts, DR Koncerthus
15. Marts, Hellige Kors kirke
19. Marts

Dirigent: Jesper Ryskin

Dirigentens noter

Hvor efterår 2018 projektet fokuserede på stryger gruppen, fokuserer KUSO’s forår 2019 projekt på blæser gruppen, med et værk kun for blæsere.

Hovedværket er Schumann’s 3. symfoni. Dette var faktisk den sidste symfoni Schumann skrev. Selvom der også eksisterer en 4. symfoni rent numerisk, så var denne – altså den 4. – et tidligere værk som blev revideret og først publiceret efter den 3. symfoni.

Symfonien har en mere kompleks struktur end de fleste symfonier, og har ligheder med Beethoven’s 3. med en stærk første sats med heroiske temaer, der i mange andre symfonier ville have været den sidste sats.

Alt i alt har symfonien, lige som Brahms serenade i efterår 2018 projektet, en mere kammerorkester lignende struktur, hvor musikken er en evig søgende rejse som kontinuerligt udvikler sig, og hvor musikerne må relatere til musikken på nye måder hele vejen igennem stykket.

For blæserne spiller vi Grieg’s Begravelses March i samarbejde med en blæser instruktør, for på den måde at udvikle blæser gruppen til dens fulde potentiale. Blæser instruktøren kommer også til at dirigere dette værk til koncerterne.

Det sidste værk bliver en guitar koncert – “Concierto de Aranjuez” af Joaquín Rodrigo. Dette værk – fra 1939 – er nyere end de fleste af de værker orkesteret normalt spiller. Værket er en af de mest berømte guitar concertos, og regnes for en af hoved værkerne i spansk guitar musik. Det er gennem tiden blevet re-arrangeret for en lang række andre instrumenter som fx Klarinet, Harpe, Violin og jazz saxofon.

Vi arbejder på at få et samarbejde op at stå med guitar linien på det Kongenlige Danske Musikkonservatorium, gennem lektor Jesper Sivebæk. Ambitionen er at have en af de studerende til at spille værket, og samtidig samarbejde med hele guitar klassen på konservatoriet.

KUSO er et ungdomsorkester, og det er naturligt at samarbejde med nogle af de unge talenter i København. Ambitionen er at bruge dette projekt som springbræt til et tættere samarbejde med Konseratoriet i København.

Kommende koncerter

15. Marts

17. Marts

19. Marts

Læs mere

 

Ledige pladser

Vi har i øjeblikket plads til:
Horn
Basuner
Strygere
Se mere