Næste koncert – Efterår 2018

Brahms: Serenade no.1
Mozart: Don Giovanni, overture
Barber: Adagio for strings
Larsson: Pastorale (2nd Movement)

Koncerter:
23. November, Kl. 19:30, Ørestad Bibliotek
26. November, Kl 20:00, Hellige Kors kirke

Dirigent: Jesper Ryskin

Dirigentens noter

KUSO’s efterårsprojekt er dedikeret til at arbejde med orkesteret som et kammer musik ensemble, og udvikle evnen til at spille ikke kun sin egen del, men spille sammen med alle andre som en organisk gruppe.

Hovedværket er Johannes Brahms’ Serenade nummer 1. Serenaden var en af de tidligste værker fra denne signifikante komponist. Den er skrevet 20 år før hans første symfoni, og har mindre “bravour”, men meget mere følelse. Instrumenterne arbejder sammen for at producere et helt lydbillede, i modsætning til lydbilleder fra individuelle sektioner.

Serenaden spilles sjældent i forhold til symfonierne, og bliver derved en førstegangs oplevelse for næsten alle medvirkende, samt også for publikum til koncerterne.

Programmet indeholder også Barber’s berømte “Adagio for Strings”, samt den 2. sats af Larssons Pastorale suite som ligeledes kun er for strygere.

Mozart’s Ouverture til Don Giovanni afslutter koncerten og dermed også et program som løfter orkesterets kammer-musik evner til et nyt niveau

Dette projekt er samtidig en del af en 3-delt projekt cyklus for 2018-2019 som du kan læse mere om her. Hvor dette projekt er dedikeret til strygere, er næste dedikeret til blæserne, og det afsluttende sommer projekt bringer det hele sammen med et udfordrende program som kræver mere af orkesteret end tidligere i orkestrets moderne historie.
Det kommer til at inkludere Sibelius 2. symfoni og det sjældent spillede værk af Tchaikovsky med variationer af Kongensangen (Variations on the national danish anthem), skrevet for at fejre Prinsesse Dagmar’s bryllup med den russiske Zar Alexander d. 3.
På denne måde bygger vi videre på den kontinuerlige udvikling af orkestret, hvor flere og flere musikere spiller med, og niveauet i orkesteret løbende forbedres.

Kommende koncerter

23. November
Ørestad Bibliotek
kl. 19.30

26. November
Hellige Kors kirke
kl. 20.00
Læs mere

Ledige pladser

Vi har i øjeblikket plads til:
Horn
Basun
Obo
Strygere
Se mere