Sommer 2024
Før pausen til sommeren 2024 fremførte KUSO et program for at holde humøret højt, indtil vi begynder at øve igen til efteråret: Schumanns cellokoncert med solist Jakob Kullberg og Dvořáks 9. symfoni "Fra den nye verden". Trods det kortere projekt opførte orkestret to flotte koncerter i slutningen af maj, den 29. maj i Filips Kirke og den 31. maj hjemme i Hellig Kors Kirke.
Efterår 2023
Den sidste koncert i 2023 afsluttede sæsonen med et flot program, fremført sammen med en studentersolist fra det kongelige danske musikakademi, Elise Busch-Madsen: Verheys fløjtekoncert og Sibelius' 1. symfoni. Begge stykker var en spændende udfordring for orkestret og vores fantastiske solist, og blev opført ved to koncerter i november, den første i St. Joseph seniorcenter den 17. og den anden i Hellig Kors kirke den 19.
Sommer 2023
Til sommer sagde KUSO farvel til deres gæstedirigent Johanne med et stort sæt stykker: Beethovens ouverture til Egmont, Svendsens "Andante Funèbre", og Dvořáks 6. symfoni. En blanding af spændende musik samt rolig og med mere dystre toner, var det perfekte match til at afslutte sommersæsonen. Orkestret optrådte to gange i juni, den 23. juni i Sankt Jakobs Kirke og den 25. juni i Hellig Kors Kirke.
Efterår 2022
Til den sidste koncert i 2022 afsluttede KUSO sæsonen med et af historiens største stykker, Brahms' 1. symfoni. Som afslutning på temaet "skandinaviske forfattere" startede koncerterne med suiten for strygeorkester "Holberg Suite" af Grieg. To koncerter fandt sted i november, den 18. november i Hellig Kors Kirke og den 20. november i Ørestad Bibliotek.
Sommer 2022
Før sommerferien, udfordrede KUSO sig selv med to store værker: Nielsens 1. symfoni, føglende temaet "Danske komponister", og Dvořáks cello koncert, hvor vi var stolte af at have Kang Yang som vores solist. De to koncerter fandt sted på Østerbro, den første i Sankt Jakobs Kirke den 17. juni, og den anden i Frihavnskirken den 19. juni.
Forår 2022
KUSO starter sæsonen 2022 med et krævende og belønnende program: Gades 1. symfoni og Beethovens berømte 5. symfoni. Johanne Grønkjær Lorenzen dirigerede sit første fulde projekt med orkesteret, efter at have hjulpet orkesteret i tidligere projekter. Programmet udforsker temaet 'Danske komponister', hvilket fortsættes resten af året. De to koncerter fandt sted d. 18 og 20 marts i henholdsvis Hellig Kors kirke og på BIBLIOTEKET på Rentemestervej.
Efterår 2021
KUSOs første og sidste projekt i 2021 blev, efter et års pause, gennemført i november. Programmet bestod af Bruchs 1. violinkoncert og Schumanns 4. symfoni, og gav orkestret mulighed for at udtrykke begejstringen ved endelig at kunne spille igen. Kasper Lykke Hedegaard var solist og leverede en forrygende præstation. Projektet blev afsluttet med to koncerter, den første på Ørestad Bibliotek d. 26 november og den anden i Hellig Kors Kirke d. 28 november.
Efterår 2020
Efter et langt år for alle formåede KUSO at afholde sin første og eneste koncertuge i 2020 og spillede et program, som orkestret i juni 2020 startede arbejdet på: Faurés "Pelléas et Mélisande" og Sibelius' 5. symfoni, et virkelig udfordrende værk. Orkestret var nødt til at spille med ryggen mod publikum på grund af COVID-19, men det var det værd for at give en følelse af færdiggørelse til projektet. Koncerterne fandt sted i KoncertKirken fredag den 20. november og i Sankt Joseph Seniorcenters festsal søndag den 22. november.
Efterår 2019
Orkestret startede sæsonen 2019/2020 med et stærkt program. Der blev spillet to symfonier fra to berømte komponister: Haydns 100. symfoni og Beethovens 7. symfoni. KUSO gennemførte to koncerter i slutningen af projektet: den første fandt sted i Sankt Joseph Seniorcenters Klærkesal den 28. november, mens den anden blev udført i den nærliggende Hellig Kors Kirke den 30. november.
Sommer 2019
I juni 2019 spillede KUSO et udfordrende program, der udgjorde afslutningen på 2018/2019-sæsononen: Tschaikovskys "overture on the Danish National Anthem" og Sibelius' 2. symfoni. Det var uden tvivl spændende at spille den russiske komponists fortolkning af det berømte tema fra den kongelige hymne - samt at spille et af de mest kendte stykker af Sibelius. To koncerter fandt sted, den første den 21. juni i KoncertKirken, og den anden den 23. juni i Hellig Kors Kirke.
Forårsprojekt 2019
Akkompagneret af vores dygtige guitarsolist Martin Buono spillede KUSO den berømte Concierto de Aranjuez af Joaquín Rodrigo og bragte livlig spansk stemning til København. Schumanns 3. symfoni udgjorde projektets andet værk – en stemningsfuld symfoni kun for orkester. Projektet blev afsluttet med tre koncerter: den første koncert i Hellig Kors Kirke den 15. marts; den anden koncert i DR Koncertsal den 17. marts som en del af Orkesterfestivalen; og den tredje koncert i Sankt Jakobs Kirke den 19. marts.
Efterårsprojekt 2018
KUSO startede det første projekt i 2018/2019-sæsonen med Brahms’ imponerende værk Serenade no. 1. Denne blev ledsaget af to værker udelukkende for strygere: den anden sats fra Larssons Pastorale samt den berømte Adagio skrevet af Barber. Sidst, men ikke mindst, spillede KUSO Overturen fra Mozarts Don Giovanni. Projektet blev afsluttet med to koncerter, hvoraf den ene foregik på Ørestad Bibliotek den 23. november og den anden i Hellig Kors Kirke den 26. november.
Sommerprojekt 2018
Dette år bragte KUSO nogle smukke lyde fra øst, med Brahms’ Hungarske danse og Dvořáks 8. symfoni, samt romantiske og beroligende værker som Sibelius’ Valse Triste og Elgars Nimrod fra Enigma-variationerne. To koncerter fandt sted i København i henholdvis St. Jakobs Kirke den 14. juni og Hellig Kors Kirke den 17. juni. Her kunne folk nyde en forfriskende pause fra sommerens varme sammen men os.
Forårsprojekt 2018
Sammen med Rudersdalkoret opførte KUSO Mendelssohns oratorium ”Elias”. Dirigeret af Torsten Mariegaard spillede vi den 11. marts i Sorø Klosterkirke og den 18. marts i Helligåndskirken. Solister: Cecilia Lindwall (sopran), Tine Skat Matthiesen (sopran), Maria Kontra (alt), Magnus Vigilius (tenor) og Per Høyer (bas).
Efterårsprojekt 2017
Årets efterårsprojekt forløb med filmmusik, opera og dramatik. Prokofievs musik til filmen “Løjtnant Kijé” samt Massenets opera Herodiade blev opført med barytonsangeren Lars Fosser som solist. Programmet suppleredes af de store og dramatiske værker ”Finlandia” af Sibelius og “Egmont Overture” af Beethoven. Projektet blev afsluttet med to koncerter; den 24. november i KoncertKirken og den 26. november i Hellig Kors Kirke.
Sommerprojekt 2017
I årets sommerprojekt stod orkestret på egne ben med to værker skrevet i ungdomsårene af Mendelssohn og Schubert. Den store dramatiske symfoni ”Den Store” af Schubert og ”Hebriderne” skrevet med inspiration fra en rejse til Skotland af Mendelssohn. Vi afsluttede projektet med to koncerter; den 22. juni i Hellig Kors Kirke og den 24. juni i Absalon.
Forårsprojekt 2017
KUSO’s forårsprojekt var spændende og udfordrende. Den unge Alexander Ventegodt var solist i Rachmaninovs 2. klaverkoncert, og orkestret spillede derudover Aladdinsuiten af Carl Nielsen (Lyt til en optagelse af orkesteret på YouTube her). Projektet blev afsluttet med hele tre koncerter i henholdvis Frihavnskirken den 6. marts, KoncertKirken den 9. marts og DR Koncertsalen til orkesterfestivallen den 12. marts.
Efterårsprojekt 2016
Efterårets tema var autencitet, og de to værker førte os henholdvis til granskove i Finland og til tysk høstfest. På programmet var Sibelius’ Karelia Suite og Beethovens 6. symfoni, pastoralesymfonien. Vi spillede to koncerter; den 24. november på IT Universitet og den 27. november i Frihavnskirken.
Forårsprojekt 2016
I samarbejde med Copenhagen Oratorio Choir og Rudersdalkoret opførte KUSO Brahms “Ein Deutcshes Requiem”. Dirigeret af Torsten Mariegaard spillede vi den 6. marts i Grundtvigs Kirke og den 13. marts i Sorø Klosterkirke. Solister: Cecilia Lindwall (sopran) og Per Høyer (bas).
Efterårsprojekt 2015
Under ledelse af gæstedirigent Jesper Ryskind spillede orkestret i efteråret to berømte værker fra det klassiske repertoire; Schuberts 8. symfoni, bedre kendt som ‘Den Ufuldendte’, og Dvořáks amerikansk-inspirerede 9. symfoni ‘Fra den Nye Verden’. Det blev til to kirkekoncerter, henholdsvis i Hellig Kors Kirke den 24. november 2015 og i Frihavnskirken den 29. november 2015.
Sommerprojekt 2015
Orkesterets sommerprojekt stod i vandets tegn, og vi spillede Mendelssohns “Klaverkoncert nr. 1”, “Glückliche Fahrt” og “Meeresstille”. Derudover spillede vi Gershwins “Rhapsody in blue”, Saint-Saëns’ “Aquarium” og “The Swan” fra “Le Carnaval des Animaux”. Programmet blev afsluttet med Strauss’ “An der schönen blauen Donau”. Koncerterne blev holdt den 11. juni 2015 i Hellig Kors Kirke og den 18. juni 2015 i Frihavnskirken. Solister: Jesper Frank Christensen (klaver) og Signe Dolezal (cello). Dirigent: Rose Munk Heiberg.
Forårsprojekt 2015
Forårskoncerterne havde temaet “GALLA”. Vi spillede Johan Strauss’ “An der schönen blauen Donau”, “Die Fledermaus” (ouverture), “Der Zigeunerbaron” (ouverture) samt “Kaiserwalzer”. Derudover stod programmet på filmmusik: “James Bond Medley”, “The entertainer” (Scott Joplin), “Danser med ulve” (John Barry). Til sidst spillede vi Serge Prokofievs “Cinderella Suite 1 – nr.6 og 7” samt “Romeo & Julie Suite 2 – nr. 1”. Koncerterne blev afholdt den 21. marts 2015 i Det Færøske Hus og den 24. marts 2015 i Folkekøkkenet i Korsgadehallen.
Efterårsprojekt 2014
Temaet til vores efterårsprojekt var ‘overturer’, og på programmet stod C. Nielsen (Helios, Sauls & David), F. Mendelssohn (Midsommernatsdrøm, Ruy Blas, Hebriderne) og W. Gade (Imellem Fjeldene, Efterklange af Ossian). Projektet blev afsluttet med to koncerter i Hellig Kors Kirke og DGI-byens foyer.
Sommerprojekt 2014
Orkestrets første projekt med den nye dirigent Rose Munk Heiberg. Projektets tema var ‘eventyr’, og vi spillede Prokofievs “Romeo og Julie”, “Askepot” samt “Peter og ulven”. Fortæller til Peter og Ulven: Carsten Philip.